Regata sa 100 brodova povodom obeležavanja Dana Dunava

BEOGRAD – Preduzeće „Vode Vojvodine“ obeležava Dan Dunava – 29. jun organizacijom međunarodne rekreativne regate pod sloganom „Čista voda, čista ljubav“, u kojoj učestvuje 100 brodova.

Reagata se održava od 24. juna do 3. jula, a danas je napustila vojvođanske kanale i ušla u Dunav preko prevodnice Bezdan.

Ovo je ujedno i prvi put da je regata prošla kroz prevodnicu Bezdan, koja nije bila u funkciji skoro tri decenije, sve do velike rekonstrukcije završene 2020. godine.

Centralna manifestacija proslave Dana Dunava održaće se u Apatinu, gradu koji je danas domaćin regate „Vode Vojvodine“, saopštilo je to preduzeće.

Na obali Dunava organizovan je program za decu, a u večernjim satima je predviđen koncert na vodi, vatromet, isplovljavanje čamaca i puštanje lampiona sa reke.

Organizacijom regate, JVP „Vode Vojvodine“ promoviše nautičke i turističke potencijale Vojvodine, u želji da ukaže i na važnost ekologije i očuvanja životne sredine.

Zaštitni znak regate sa eko-motivom izradio je student FTN-a Marko Ađin, inače rođeni Apatinac, čije rešenje je izabrano kao pobedničko na konkursu koje je JVP „Vode Vojvodine“ otvorilo za studente smera za grafičko inženjerstvo i dizajn FTN-a.
Ovogodišnja regata ima i humanitarnu dimenziju, s obzirom da će „Vode Vojvodine“ u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ sredstvima prikupljenim od reciklaže na regati i od sopstvenih sredstava, kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.

Dan Dunava – 29. jun, obeležava se u 14 zemalja dunavskog basena različitim programima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar