Rekonstrukcija puta Raska-N. Pazar počinje za mesec dana

NOVI PAZAR – Put od Raške do Novog Pazara biće rekonstruisan uz podršku Evropske investicione banke, izjavio je danas ministar građevinarstva Tomislav Momirović i najavio da je planirano da radovi počnu već za mesec dana.

Rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška zajednički će finansirati EIB i Republika Srbije, a vrednost radova iznosi 1,6 milijardi dinara.

Dužina puta je 17,9 km, a radove će izvoditi preduzeće Novi Pazar – put d.o.o.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji državnog puta Novi Pazar – Tutin i na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara.

Ministar je ovom prilikom naglasio da se očekuje i početak radova na izgradnji važne saobraaćajnice od Novog Pazara do Raške.

„Putevi dovode nove investicije, zato želimo da sve opštine i gradove u ovom delu Srbije povežemo najkvalitetnijim putevima, a najbolji pokazatelj našeg predanog rada je da se ovde ne završavaju investicije u putnu infrastrukturu u Novom Pazaru i čitavom regionu – nastavljamo da radimo, a naša misija je izgradnja auto-puta koji će spojiti Požegu i Dugu Poljanu“, dodao je Momirović.

Ministar je rekao da je bilo potrebno ponovo izgraditi saobraćajnicu koja je od vitalnog značaja i za Novi Pazar i za Tutin, s obzirom da nije rekonstruisan više od 40 godina, a sada je ovaj put praktično završen pošto je više od 90 odsto predviđenih radova gotovo.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar-Tutin, u dužini od 20,5 kilometara je projekat vredan 24 miliona evra, a izvođač radova je turska kompanija Tašjapi.

Obilasku radova prisustvovali su i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kao i predsednik opštine Tutin Salih Hot koji je tom prilikom pojasnio koliko je taj putni pravac važan za infrastrukturu tamošnjeg regiona i da sa nestrpljenjem očekuje da se ovaj putni pravac pusti u rad.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je ministru Momiroviću na zalaganju i anganžmanu kako bi se ovaj projekat na vreme i kvalitetno završio i istakao je da je za ovaj grad bitna izgradnja i obilaznice oko Novog Pazara čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja.

„Novi Pazar ima veliki turistički potencijal, a izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, naglasio je on.

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, ministar Momirović obišao je i radove na izgradnji obilaznice oko Novog Pazara i naglasio da taj projekat ima veliki značaj za ceo taj deo Srbije.

Dužina deonice iznosi 2,3 km, a vrednost radova 255 miliona
dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar