Rekord na niškom aerodromu: Dočekan 400.000. putnik

NIŠ – Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu dočekao je danas 400.000. putnika ove godine što je do sada rekord niške vazdušne luke.

„Srećna“ putnica Biljana Stanojević, koju su na niškom aerodromu dočekali gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predstavnici preduzeća „Aerodromi Srbije“ i avio kompanije „Er Srbija“, dobila je na poklon dve karte za destinaciju po njenom izboru i cveće od direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića.

Stanojević, koja je na aerodrom došla sa majkom, zahvalila je Er Srbiji na, kako kaže, divnom iznenađenju.

„Putujem često s obzirom da ne živim u Srbiji. Putujem često i sa Er Srbijom“, rekla je Stanojević i izrazila zadovoljstvo što konačno može da sleti na aerodrom u Nišu i izbegne putovanje od beogradskog aerodroma do Niša.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je ove godine niški aerodrom oborio rekord u broju putnika i naveo da se pokazalo da su avio linije sa tog aerodroma veoma značajne.

„Ovo je potvrda ispravne politike koju je grad vodio i zajedno sa državom učinio sve da ove godine oborimo rekord i dođemo do 400.000. putnika. Ukupno od 2014. godine,
kada su krenuli letovi, bilo je nešto više od 1,2 miliona putnika ne samo građana Niša nego i građana celog jugostistoka naše zemlje“, rekao je Bulatović.

Zadovoljstvo je, kaže, još veće, kada se vide nasmejana lica putnika koji lete na avio linijama koje doprinose i povećanju broja turista i mogućnosti za dolazak novih, potencijalnih investitora u Niš.

Direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković rekao je da se pre 33 godine kada je pravljen aerodrom u Nišu za 100.000 putnika nije ni sanjalo da će se danas doći u situaciju da opsluži 400.000 putnika.

Naglasio je da rast i razvoj niškog aerodroma doprinosi celom gradu Nišu.

„Svesni smo da situacija nije idealna. Potrebno nam je proširenje, nova terminalna zgrada i bolji uslovi, ali zahvaljući angažovanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture mi ćemo u sledećoj godini učiniti dodatne investicije kako bismo poboljšali uslugu koju nudimo našim putnicima“, rekao je Zdravković.

Naveo je da je u toku izrada projektno tehničke dokumentacije za novu terminalnu zgrade koja će, kako očekuje, biti završena u prvom kvartalu iduće godine, a potom će krenuti radovi.

„Ideja jeste da postoji potpuno nova terminalna zgrada do postojeće terminalne zgrade koja će služiti za odlazeće putnike, dok će se ova postojaća prepraviti za dolazeće putnike. Ukupna površina zgrade trebalo bi da bude 5.000 metara kvadratnih“, rekao je Zdravković.

Komercijalni direktor „Er Srbije“ Nikola Vukomanović rekao je da je danas izuzetna dan i za niški aerodrom, ali i za srpskog nacionalnog avioprevoznika.

„Mi zajedno rastemo i razvijamo se. Uspeli smo da dođemo do ovog velikog rekorda. Biti most i spona između juga Srbije i svih ovih delova Evrope je značajna stvar. Uveren sam da ćemo u idućoj godini imati još bolji rezultat“, rekao je Vukomanović.

Naglasio je da rekord u broju putnika na niškom aerodromu na najbolji način prezentuje celoj Evropi da je Srbija divno mesto u koje treba da dođu i turisti, ali i privrednici.

„Uvereni smo da godina pred nama donosi još bolje rezultate i da ćemo imati zaista još veći broj putnika, a on je i sada zaista veliki“, rekao je Vukomanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar