RGZ i Ruski katastar: Ocekivanje produktivnije saradnje

JEKATERINBURG – Predstavnici Ruskog katastra i Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) su u ruskom Jekaterinburgu razgovarali o oblastima katastra nepokretnosti i upravljanja geoprostornim podacima, saopšteno je danas.

Delegacije Srbije i Rosreestra učestvovale su na 6. Međunarodnom forumu i izložbi građevinarstva „100+ ForumRusija“, koji je održan u glavnom gradu Sverdlovske oblasti od 5. do 7. oktobra.

Srpski predstavnici, koje su predvodili državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Emeše Lalić Urban i direktor RGZ Borko Drašković, posetili su inovacionu kancelariju Multifunkcionalnog centra Sverdlovske oblasti za pružanje državnih i opštinskih usluga.

Drašković je poručio da RGZ ceni iskustvo Rosreestra u oblasti registracije nepokretnosti i istakao sprovedenu digitalizaciju u ruskom katastru, odnosno kreiranje onlajn usluga za građane.

Zamenik direktora Rosreestra Maksim Smirnov rekao je da se posebna pažnja posvećuje studijama i implementaciji najboljih međunarodnih praksi u izvođenju svojih projekata, uključujući povećanje udela digitalnih servisa.

„Nadam se daljoj produktivnoj saradnji u ovoj oblasti sa Republičkim geodetskim zavodom“, poručio je Smirnov.

U okviru „100+ ForumRusija“ veće interesovanje učesnika pokazano je za predavanje na temu „Reforme zemljišne administracije i upravljanja geoprostornim podacima u Srbiji i benefitima za građane i privredu“, koje je održao Darko Vučetić iz RGZ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar