Rio Tinto sa građanima u Loznici o projektu „Jadar“

LOZNICA – U Loznici je danas održan prvi sastanak radne grupe projekta „JADAR“ sa lokalnim stanovništvom, kako bi se građani upoznali sa realizacijom projekta, ali i uticajem na životnu sredinu, saopštila je kompanije Rio Tinto.

Učesnici sastanka razgovarali su o temama koje najviše interesuju građane, i to o otkupu zemljišta – šta vlasnici zemljišta i pokretne i nepokretne imovine mogu očekivati od kompanije, šta podrazumeva program podrške za domaćinstva koja se sele.

Bilo je reči i o uticaju projekta na životnu sredinu – šta kompanija radi kako bi zaštitila životnu sredinu, uticaj na reke, poljoprivredno zemljište, vazduh; deponiji – način odlaganja i lokacija deponije, ali svim drugim važnim pitanjima i aspektima projekta „Jadar“.

Direktorka kompanije Rio Sava Exploration u Srbiji Vesna Prodanović kaže da je saradnja sa svim zainteresovanim stranama od ključne važnosti za dalji razvoj projekta.

Ona je najavila da će kompanija i u budućnosti nastaviti transparentno da komunicira i to još intenzivnije i da će predstavnici kompanije nastaviti da budu dostupni da odgovore na sva pitanja koje lokalna zajednica postavlja.

Predstavnici kompanije su istakli da svi koji žele da dobiju detaljnije informacije o projektu mogu to da urade u Info centrima kompanije u Loznici i Brezjaku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar