Robnu kuću IKEA posetilo dva miliona potrošača za 12 meseci

BEOGRAD – Robnu kuću IKEA u Beogradu, koja danas obeležava prvu godišnjicu rada, posetilo je tokom proteklih 12 meseci blizu dva miliona potrošača,dok je na veb stranici www.ikea.rs ostvareno preko 10 miliona poseta.

Među najprodavanijim IKEA proizvodima u Srbiji izdvojile su se ekološki efikasne LED sijalice kojima kompanija želi da podstakne održiviji život kod kuće, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupno je prodato 206.140 komada tih sijalica, čime su građani Srbije ostvarili uštedu od 309.344.012 dinara, odnosno 46.870.305 kWh.

Kada bi se naslagalo svih 31.580 LACK stočića, koji su kupljeni u beogradskoj IKEA, takva konstrukcija dostigla bi visinu 71 tornja na Avali.

Takođe je prodato 2.467.500 ukrasnih sveća koje bi zajedno mogle da osvetle fudbalski stadion po FIFA standardima, a broj kupljenih Oftast tanjira i činija od 482.292 dovoljan je da po jedan sud dobije svaki stanovnik Novog Sada i Leskovca.

Iz kompanije navode da IKEA FAMILY program lojalnosti u Srbiji danas čini više od 140.000 članova i da taj broj neprestano raste.

U proteklih godinu dana, IKEA je realizovala 25.209 kućnih isporuka s kilometražom dovoljnom da se 25 puta obiđe oko Zemljea, a u restoranima u sastavu robne kuće pojelo se 451.475 hot-dogova, koji bi ukupnom dužinom spojili Šabac i Beograd, kao i 1.088.475 ćufti, što odgovara količini da se svakom stanovniku Kruševca servira porcija od osam komada.

Dolazak na srpsko tržište obeležilo je i otvaranje IKEA Izloga u centru Beograda, u kojem posetioci mogu da isprobaju proizvode, poruče ih putem interneta i dobiju savete za uređenje doma. Zbog velikog interesovanja potrošača, Izlog će produžiti svoj rad i 6. septembra uvesti mogućnost kupovine proizvoda na licu mesta.

Tokom protekle godine otvoreni su i IKEA uslužni centri u Novom Sadu i Nišu, koji omogućavaju kupcima da u blizini svog doma preuzmu proizvode koje su prethodno naručili preko interneta.

U okviru svoje politike društveno odgovornog poslovanja, IKEA je angažovala Udruženje nezaposlenih žena starijih od 50 godina „eko BaG“ za usluge šivenja i prepravki u robnoj kući.

„U IKEA Srbija 48 odsto rukovodilaca su žene, a kompanija će i u narednoj godini, zajedno s lokalnim partnerima, nastojati da doprinese pozitivnoj društvenoj promeni po pitanju rodne ravnopravnosti“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar