S. Palanka: Nova fabrika nada za ostanak u rodnom kraju

SMEDEREVSKA PALANKA – Generalni direktor komapnije „Kyungshin Cable“ Seo Jae Keun zahvalio je državi Srbiji i opštini Smedervska palanka na podršci za otvaranje fabrike u kojoj će, kaže, biti zaposleno više od 700 ljudi i u kojoj će uložiti oko 20 miliona evra.

„Velika nam je čast što ste nam omogućili da radimo ovde zajedno sa vama, naša kompanija ima 50 godina dugu tradiciju u autoindustriji“, rekao je Keun i dodao da ta kompanija proizvodi delove uglavnom za Hjundai i Kiju.

Ističe da kompanija ima pogone na više lokacija u Kini, Indiji, Meksiku, Poljskoj i mnogim drugim zemljama, u kojima se proizvode elektronske komponente i u kojima je razvijena napredna tehnologija.

„Električni automobili su budućnost auto industrije i mi smo orijentisani na tu oblast“, podvukao je Keun.

Uveren je da će fabrika u Smederevskoj Palanci ostvariti veliki uspeh, a ključ svakog velikog uspeha je, kaže, saradnja sa lokalnom zajednicom koju kompanija već ima.

Pod krovom nove fabrike kompanije „Kyungshin Cable“ u Smederevskoj Palanci posao će pronaći između 700 i 1.000 ljudi, pre svega mladih inženjera koji će ostati, raditi i živeti u svom rodnom gradu, istakao je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Na ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku, Vučen je rekao da sistemskim radom i uz podršku države ta opština od zapuštene opštine postaje bolje mesto za život.

Vučen navodi i da će ova velika investicija povući dolazak i drugih investicija, čime će biti otvorena nova radna mesta i nove prilike za građane Smederevske Palanke.

Ističe da je ta opština uspela da konsoliduje svoj lokalni budžet, počela da radi na rekonstrukciji ulica, vodovodne mreže, škola, vrtića, a uskoro počinje i renoviranje opšte bolnice u iznosu od 25 miliona evra.

Kaže da će biti rekonstruisano 25. 000 kvadrata i da će bolnica biti opremljena najboljom medicinskom opremom, čime će postati najbolji bolnički centar u tom delu Srbije. Vučen je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na tome što su tako veliku investiciju doveli u Smederevsku Palanku, ali i prijateljima iz Južne Koreje što su upravo izabrali to mesto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar