SAD: Bajden i Mekarti razovarali o budžetskim pitanjima

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden i predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Mekarti sastali su se danas i razgovarali više od jednog sata o budžetskim pitanjima i javnoj potrošnji.

„Dobar prvi sastanak. Očekivanja za postizanje značajnog napretka nisu bila velika jer se zastupnici iz redova Republikanske partije zalažu za dogovor o značajnom smanjenju budžeta kako bi se sprečila kriza nacionalnog duga“, rekao je Mekarti, prenosi AP.

Upozoravajući da se ekonomija ne sme dovesti u haos, Bajden se opirao direktnim pregovorima o javnoj potrošnji jer je to pitanje povezano sa procesom podizanja gornje granice legalnog državnog duga, navodi AP.

Po završetku današnjeg susreta sa predsednikom države Mekarti je izjavio da se sa Bajdenom dogovorio da se ponovo sretnu.

„Sa sada nema dogovora, nema drugog obećanja osim da ćemo nastaviti ovaj razgovor. Mi imamo različite stavove o ovom pitanju, ali ja smatram da je ovo bio dobar sastanak“, rekao je Makarti novinarima ispred Bele kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar