SAD: Peking igra “igru prebacivanja krivice”

VAŠINGTON – Američki trgovinski predstavnik i Ministarstvo finansija SAD izdali su danas saopštenje u kojem brane strategiju zvaničnog Vašingtona u trgovinskom sporu sa Pekingom.

U saopštenju objavljenom na internet stranici Kancelarije trgovinskog predstavnika navodi se da su SAD „razočarane“ izveštajem koji je Kina objavila tokom vikenda, a u kojem je optužila američku stranu za povlačenje iz pregovora.

U najnovijem saopštenju SAD-a, zvanični Peking je optužen da igra „igru prebacivanja krivice“ i da pogrešno tumači prirodu i pozadinu trgovinskog spora, prenosi agencija AP.

„Predsednik Tramp je posvećen preduzimanju mera za rešavanje problema nepoštenih trgovinskih praksi u koje je Kina uključena već decenijama, a koje su doprinele kontinuiranom i neodrživom trgovinskom deficitu“, navodi se u saopštenju američkog trgovinskog predstavnika i Ministarstva finansija.

Dve strane su u „ćorsokaku“ nakon 11 rundi pregovora o trgovinskim i tehnološkim pitanjima, koje su, između ostalog, dovele i do toga da obe strane povećaju uzajamne carine, dodaje američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar