SAD: Ulaganje u infrastrukturu od bilion dolara pred Senatom

VAŠINGTON – Senat SAD je na subotnjoj sednici raspravljao o predlogu zakona kojim bi se potrošilo bilion dolara na puteve, železničke pruge i drugu infrastrukturu, što je jedan od glavnih zakonodavnih prioriteta predsednika Džozefa Bajdena.

Ambiciozni plan ima podršku demokrata i republikanaca, međutim senatori do sada još uvek nisu videli konačan tekst zakona koji podrazumeva i 550 milijardi dolara dodatnih izdataka, prenosi Rojters.

Lider demokrata u Senatu Čak Šamer potvrdio je da je radnoj grupi koju čine senatori iz obe stranke potrebno dodatno vreme za finalizaciju teksta novog zakona.

„Imam najavu da ćemo sutra imati konačnu verziju teksta zakona, a kada tekst bude spreman, izneću ga pred senatore“, izjavio je sinoć Šamer.

Nakon što zakon bude izglasan Šamer namerava da pred Senat iznese i predloge zakona koji se fokusiraju na klimatske promene i kućnu negu za starije i decu u iznosu od 3,5 biliona dolara.

Po svemu sudeći Šamer će se suočiti sa snažnim protivljenjem republikanaca i razlikama u stavovima među umerenim demokrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar