Samostalni sindikat FCA: Menadžment saopštio da je višak 1.541 od 2.016 zaposlenih

Samostalni sindikat fabrike FCA u Kragujevcu saopštio je da je na sastanku sa menadžmentom kompanije obavešten da je od 2.016 zaposlenih, višak 1.541 radnik.

Iz tog sindikata su naveli da je poslodavac predložio zaposlenima program sa samo dve mogućnosti, odlazak na rad u inostranstvo u trajanju od dve godine ili napuštanje fabrike uz zakonski socijalni program.

„Predstavnici kompanije nisu usvojili primedbe sindikata. Dat nam je socijalni program sa listom radnika koji su tehnološki višak“, naveli su iz sindikata posle hitnog sastanka sa poslovodstvom kragujevačke fabrike.

U saopštenju se dodaje da je medju radnicima koji su proglašeni za višak „predsednik reprezentativnog sindikata, njegov zamenik i članovi Odbora tog sindikata“.

Samostalni sindikat je pozvao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da upozori Fijat da ne poziva radnike da ih upozna sa programom pre sastanka zakazanog za ponedeljak u Beogradu kom bi, osim predstavnika zaposlenih i premijerke, trebalo da prisustvuju i predstavnici sindikata i gradonačelnik Kragujevca Nikolu Dašića.

„Očekujemo da gradonačelnik Kragujevca, koji je izjavljivao da Grad i Republika neće dozvoliti otpuštanje radnika, preduzme potrebne radnje, da se osujeti namera komapanije Fijat“, naveli su iz sindikata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar