Saradnja revizorskih institucija Srbije i Rusije

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić je danas u razgovoru sa predsednikom Računovodstvene komore Ruske Federacije Aleksejem Kudrinom izrazio je nadu da će revizorske institucije dve zemlje u budućnosti ostvariti kvalitetnu i plodonosnu saradnju, saopšteno je iz parlamenta.

Arsić je istakao tradicionalno prijateljske odnose Srbije i Ruske Federacije na svim nivoima, koja se izmedju ostalog ogledaju i kroz rad Komisije za saradnju Narode skupštine i Ruske Dume i u tom svetlu, pozdravio je inicijativu za formiranje Instituta očuvanje zajedničkog sećanja.

Aleksej Kudrin upoznao je  Arsića sa delokrugom i modelima rada Računovodstvene komore i predstavio planove delovanja koji bi trebalo da obezbede još veću transparentnost u radu tog tela.

On je istakao značaj stalnog unapredjenja saradnje Rusije i Srbije na svom nivoima i dodao da će tome doprineti i ratifikacija Sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

Sastanku u Domu Narodne skupštine je prisustvovao i predsednik Državne revizorske institucije dr Duško Pejović koji je istakao da je ta institucija spremna da prihvati i radi zajedničke revizije sa Računovodstvenom komorom Ruske Federacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar