Saradnja Srbije i Bugarske u železničkom i vodnom saobraćaju

U Sofiji su danas potpisani memorandumi o saradnji Srbije i Bugarske u železničkom i vodnom saobraćaju, uz mogućnost zajedničkog traženja sredstva Evropske unije.

Tokom zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bugarskoj, memorandume su potpisali ministri za saobraćaj Zorana Mihajlović i Ivajlo Moskovski, saopštilo je u Beogradu Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ciljevi Memoranduma o razumevanju Srbije i Bugarske o unapredjenju efikasnosti železničkog saobraćaja su saradnja na projektima, efikasnija granična procedura i potencijalni zajednički nastup pred fondovima EU i medjunarodnim finansijskim institucijama za projekte duž Panevropskog transportnog Koridora 10.

Memorandum dveju zemalja o razumevanju i saradnji na razvoju lučke infrastrukture na Dunavu za pretovar, skladištenje i distribuciju tečnog prirodnog gasa, omogućava uskladjivanje s direktivama EU. Prvi korak biće izrada Studije opravdanosti, uz moguće traženje bespovratnih sredstva fondova EU.

Mihajlović koja je i potpredsedinca Vlade, u Sofiji je potpisala i Memorandum o razumevanju i saradnji ministarstava Srbije i Bugarske nadležnih za rad i socijalnu politiku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar