Saradnja Vojvodine i Moravsko-šleske oblasti

OSTRAVA – Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Moravsko-šleske oblasti u Češkoj Jan Brezina potpisali su danas u Ostravi Sporazum o saradnji, koji treba da unapredi postojeći nivo ekonomske saradnje uspostaljanjem novih relacija između partnera.

Te noverelacije, kako je rekao Vučurević, treba uspostaviti putem promocije i pospešivanja trgovine dva regiona.

Promocija regionalne saradnje jedan je od prioritetnih zadataka PKV, a cilj je da se pruži podrška tržišno orijentisanim kompanijama, malim i srednjim preduzećima kako bi proširile oblasti svog poslovanja, povećali izvozne kapacitete, otvarili nova radna mesta i zapošljavali ljude, naveo je Vučurević.

Delegacija Privredne komore Vojvodine boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj Republici u okviru koje se sastaju privrednici iz metalskog sektora Moravsko-šleske oblasti i Vojvodine – Vojvođanski metal klaster.

U okviru bilateralnih susreta privrednika koji će biti održani danas u Ostravi, Razvojna agencija Vojvodine prezentovaće investicione potencijale AP Vojvodine.

Potpisivanju sporazuma danas su u Ostravi prisustvovali i direktor Privredne komore Moravsko-šleske oblasti Natali Šitavancova i zamenik guvernera te oblasti Jan Kokoška.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar