Sastanak predsednika asocijacija menadžera Srbije i CG

BEOGRAD – Predsednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimir Raičković razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom i izvršnom direktorkom Srpske asocijacije menadžera (SAM), Dragoljubom Damljanovićem i Jelenom Bulatović, o unapređenju saradnje i zajedničkim projektima dve asocijacije.

Predsednici organizacija su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju, posebno na planu unapređenja aktivnosti koje snaže i povezuju crnogorske i srpske menadžere i njihove kompanije, saopšteno je iz Asocijacije menadžera Crne Gore.

Razmotrena je potreba intenziviranja regionalne inicijative iskazane kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE, u kojoj pored srpske i crnogorske asocijacije participiraju i menadžeri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Konstatovano je da unapređenje ljudskih resursa, menadžerskih znanja i veština, kao i aktivna participacija u procesu digitalne transformacije predstavljaju neke od identičnih prioriteta obe organizacije i da na tim ali i drugim poljima treba razmotriti mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.

Razmotrena je mogućnost da se u narednom periodu organizuje zajednička sednica upravnih odbora SAM i AMM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar