Sindikat FCA: Čekamo preciznije planove za kragujevačku fabriku

Predsednik Samostalnog sindikata u Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu, Zoran Marković je rekao da nije očekivao da će danas biti „Dan D“ za tu fabriku, posle obraćanja predsednika kompnije FCA Serdja Markionea.

„O čemu se radi i ja sam saznao preko medija koji su preneli njegovu izjavu. Koliko vidim, potvrdjeno da Fijat „500L“ ostaje u Srbiji što je dobra vest. Što se planova tiče, bilo je reči faktički o globalnim planovima, a mi čekamo akcioni, odnosno pojedinačni plan za našu fabriku koji će biti i konkretniji i precizniji“, rekao je Marković agenciji Beta.

On je rekao da radnike u Kragujevcu zanima kolika će biti proizvodnja u fabrici i koliko će radnika biti angažovano u petogodišnjem periodu.

Marković je naveo da je za radnike najvažnije da bude puna uposlenost, jer to znači bolje plate i bolje uslove rada.

U sindikatu već duže vreme ukazuju i na neophodnost pokretanja proizvodnje novog modela vozila u kragujevačkoj fabrici.

„Kapacitet naše fabrike je 150.000 vozila, a ovde se proizvodi 80.000 godišnje. U obe smene radnici FCA proizvode po 410 vozila dnevno. Radili smo pun maj, a očekujemo da će tako biti i u junu“, kazao je Marković.

U FCA u Kragujevcu zaposleno je oko 2.400 radnika.

Markione je u godišnjem govoru u Baloku kod Torina ranije danas rekao da proizvodnja Fiata „500L“ ostaje u Srbiji i da je Fiat „500“ idealan da postane 100 odsto električni model za Evropu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar