Sindikat podneo prijavu protiv direktora firme Teklas

VLADIČIN HAN – Udruženi sindikati Srbije Sloga podneli su danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu krivičnu prijavu, zajedno sa dokazima, protiv direktora privrednog društva „Teklas Automotive“ Vedata Sahinkaye i drugih nepoznatih osoba zbog, kako je saopštila ta sindikalna organizacija, krivičnog dela falsifikovanja isprava – istupnica sindikata.

Time se sprečava garantovana sloboda sindikalnog udruživanja u skladu sa Ustavom i zakonima i nanosi direktna šteta sindikatu, navedeno je u saopštenju.

Sindikat očekuje da tuzilaštvo u Vladičinom Hanu protiv okrivljenih direktora i nepoznatih lica donese naredbu za sprovođenje istrage, prikupi sve dokaze i nakon toga podigne optužnicu i da je podnese nadležnom sudu.

Kako je navedeno, članovima Sindikata Sloga „Teklas Automotive“ kao zaposlenima u tom preduzeću nepoznate osobe su uručile lažne ispisnice na kojima je utisnuto ime Sindikata Sloga „Teklas Automotive“ i navedeni podaci koje je neophodno popuniti radi istupanja iz članstva sindikata.

Određeni članovi sindikata su popunili ovaj dokument i predali ga rukovodstvu sindikata, koje je utvrdilo da su ispisnice lažne i da su dovedeni u zabludu po pitanju isčlanjenja, navodi Sloga.

Pravo na sindikalno organizovanje rešeno je Zakonom o radu i Statutom sindikata, a u slučaju izražavanja želje za istupanje određenog člana sprovedi se postupak isčlanjenja.

„Štampanje i rasturanje lažnih ispisnica je izvedeno sa jasnom namerom da se upotrebi kao prava, pusti u pravni saobraćaj i na navedeni način vrši opstrukcija sindikalnog organizovanja Udruženih sindikata Srbije Sloga i zastrašivanje njenih članova“, navode iz Sloge.

Teklas je fabrika turskog investitora Teklas Automotive, globalnog dobavljača u auto-industriji, sa sedam fabrika u četiri zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar