Skup u PKS: Kako privući turiste iz Egipta

BEOGRAD – U cilju privlačenja većeg broja egipatskih turista u Srbiju, danas je u Privrednoj komori Srbije održan skup na kojem je osim predstavnika srpskih turističkih agencija učetvovalo i 26 članova egipatskih poslovnih ljudi i investitora iz oblasti turizma na čelu sa guvernerom Oblasti Crvenog mora Ahmedom Abulahom.

Guverener je istakao da veliki broj turista iz Srbije tokom godine poseti Egipat, ali je problem što mali broj egipatskih turista dolazi u Srbiju, te da je cilj posete te delegacije Srbiji da doprinese povećanju broja turista iz Egipta.

Prema njegovim rečima, na sastancima sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem razgavarali su, pre svega, o turizmu, odnosno uspostavljanju avionskog saobraćaja, jer za sada ne postoji redovan let od Beograda do Kaira i obrnuto.

Kaže da je iz Egipta došao veliki broj kompanija koje će sarađivati u oblasti trgovine i privrede, ali da je najveći potencijal u saradnji dve zemlje oblast turizma koja bi, kako navodi, trebalo da bude veza koja će ojačati dve „bratske države“.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Mihailo Vesović kaže da je cilj skupa da se egipatskim investitorima iz oblasti turizma predstave mogućnosti turizma u Srbiji, kako bi ne samo egipatski građani dolazi u Srbiju nego i egipatski investitori.

„Egipatski investitori imaju izuzetno iskustvo u turističkim projektima, a danas imaju mogućnost da sagledaju zasto bi došli i ulagali u Srbiju“, rekao je Vesović.

Naveo je da Srbija u ovom trenutku može investitorima da predloži ulaganja u banjski turizam, koji je veoma rasprostranjen u Evropi.

Osim banjskog turizma, kaže Vesović, Srbija može ponuditi i gradski turizam u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, planinski turizam na Zlatiboru, Kopaoniku, Tari, ali i regionalni turizam koji Srbija poslednjih godina razvoja sa Crnom Gorom i Makedonijom. „Turisti traže da ne dođu samo u jedno mesto, već da imaju organizovanih sedam dana, kao i da turistička ponuda bude atraktivna“, rekao je Vesić.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli istakao je da će sastanak srpske i egipatske delegacije u oblasti turizma biti u kontinuitetu, kao i da 90 odsto srpskih turista koji dolaze u Egipat posećuje regiju Crvenog mora čiji je guverner Abdulah.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar