Sledeće sedmice tehnički vodič za zakon o fiskalizaciji

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da Vlada Srbije i Ministarstvo finansija sa privrednicima rade na dve važne incijative od kojih je jedna sistem fiskalizacije a druga uvođenje elektronskih faktura.

Kada je reč o fiskalizaciji, Mali je najavio da će sledeće sedmice biti objavljen tehnički vodič sa softverskim rešenjima za primenu Zakona o fiskalizaciji.

Sistem fiskalizacije prema njegovim rečima treba da u stvarnom vremenu omogući poreskoj upravi mnogo bolju kontrolu fiskalnih kasa i poreskih obveznika.

„Primenom Zakona o fiskalizaciji se očekuje uvođenje reda u poslovanje poreskih obveznika. Mi time dodatno radimo na smanjenju sive ekonomije“, istakao je Mali.

Posebno je naglasio da će uvođenje sistema fiskalizacije biti besplatno i da će privrednici, ako im i bude trebala nova fiskalna kasa moći da je dobiju besplatno.

„Cilj nam je da bez bilo kakvog dodatnog troška našu privredu opremimo kako bismo imali mnogo bolju kontrolu i veću borbu protiv sive ekonomije“, istakao je ministr Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar