Snažno oživljavanje turizma na jugozapadu Kine

Jugozapadna kineska provincija Junan, jedna od vodećih turističkih destinacija u zemlji, doživela je snažan oporavak turizma tokom ovogodišnjih prvomajskih praznika, sa rekordnim prosečnim dnevnim prometom, saopštio je lokalni ogranak Kineske turističke akademije u četvrtak.

Tokom petodnevnog odmora, u pokrajini je ostvareno više od 35 miliona turističkih putovanja, a ukupni prihod od turizma dostigao je skoro 35 milijardi juana (oko 5,07 milijardi američkih dolara), što predstavlja porast od 190,8 odsto odnosno 193,7 odsto na godišnjem nivou, objavila je Sinhua.

U poređenju sa nivoom pre pandemije kovida, zabeleženim 2019. godine, cifre su takođe izvanredne i pokazuju snažna povećanja od 134,8 odsto odnosno 130,4 odsto.

Prema informacijama iz Kunming filijale Kineske turističke akademije, tokom ovogodišnjeg prvomajskog praznika, u pokrajini je zabeleženo preko sedam miliona turističkih putovanja dnevno, čime je postavljen novi rekord.

Procenjuje se da su kineska domaća turistička putovanja tokom praznika porasla za 70,83 odsto na godišnjem nivou i dostigla 274 miliona, saopštilo je u sredu Ministarstvo kulture i turizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar