Sneg i poledica na putevima u najvećem delu zemlje

BEOGRAD – Javno preduzeće Putevi Srbije saopstilo je da snega visine do pet centimetara ima na putnim prevcima ka državnoj granici sa Bugarskom na pravcima Debeli Lug – Negotin – granični prelaz Mokranje, zatim Vladičin Han – Surdulica – granični prelaz Strezimirovci, kao i Vlasinsko Jezero – granica kod Ribaraca.

Vlažni kolovozi sa snegom visine do pet centimetara su i na deonicama državnih puteva prvog i drugog reda na pravcima Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Sveta Petka – Trgovište, Divljaka – Ivanjica – Javor, Ivanjica – Buk i na pravcu od Predejana do Čukarke.

Vlažnih kolovoza i raskvašenog snega ima na putevima druge i treće kategorije u najvećem delu zemlje, pa se preporučuje oprezan vožnja, napominju iz Puteva Srbije.

Dodaje se da na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Upozorava se da najviše odrona ima Đerdapskoj magistrali, u klisurai Korenatac, kod Babinog Zuba i na državnom kroz Klisuru Bovan.

Zimska služba Puteva Srbije naglašvaj da je neprohodan putni pravac trećeg prioriteta Odvraćenica – Preko Brdo.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na većem broju puteva preko planina i na prevojima.

Upozorava se na mogućnost pojave magle i poledice zbog vlažnih kolovoza i niskih temnleratura, kao i oprezna vožnja i prilagođavanje brzine kretanja uslovima saobraćaja.

Vozači se podsećaju da bez zimske opreme ne kreću na put.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar