Šolc: Izbeći eskalaciju u trgovinskom sporu sa SAD

VAŠINGTON – Nemački ministar finansija Olaf Šolc poručio je danas da zvaničnici Evropske unije intenzivno rade “iza zatvorenih vrata” na postizanju trgovinskog sporazuma sa SAD i izbegavanju pretnji tarifama, i izrazio nadu da bi sporazum mogao biti postignut.

Upitan o novim američkim tarifama na evropski sir, vino i druge uvozne proizvode koje su danas stupile na snagu, Šolc je novinarima rekao da se zalaže za miran pristup koji neće doprineti eskalaciji tenzija u odnosima sa Vašingtonom, prenosi agencija Rojters.

„Mislim da će to na kraju krajeva dati rezultat”, rekao je Šolc na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bundesbanke Jensom Vajdmanom, tokom godišnjeg zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Vašingtonu.

Oba zvaničnika pozdravila su vesti o dogovoru o izlasku Britanije iz Evropske unije i preliminarnom trgovinskom sporazumu između SAD i Kine, uz ocenu da su to pozitivni događaji koji mogu da pomognu smanjenju neizvesnosti, povećanju spremnosti kompanija da investiraju i jačanju svetske ekonomije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar