Sporazum UPS i Instituta: Nauka pomaže privredi

BEOGRAD – Institut ekonomskih nauka i Unija poslodavaca Srbije (UPS) danas su potpisali ugovor o saradnji koji treba da unapredi edukaciju domaćih privrednika i njihovo predstavljanje u zemlji i inostranstvu, saopštila je UPS.

Ugovor su potpisali direktor Instituta ekonomskih nauka Jovan Zubović i predsednik UPS Miloš Nenezić.

Zubović je rekao da je saradnja privrede i nauke u Srbiji u oblasti društvenih nauka na veoma niskom nivou i naveo da je ovaj sporazum dobar temelj da istraživači ostvare blizak kontakt sa privredom.

„Ovde je reč o karakterističnom, domaćem znanju i u oblasti u kojoj mi radimo svaka zemlja je veoma specifična“, kaže Zubović.

Nenezić je rekao da je namera da se spoje interese privrede sa znanjem Instituta ekonomskih nauka, koje nije samo teorijsko, nego je provereno u praksi.

„U bližoj saradnji obe strane dobiće ono što im nedostaje, a naš cilj na kraju jeste povećanje profitabilnosti“, kaže Nenezić.

Institut i Unija će organizovati zajednički nastup na tržištu Srbije i van nje, zajedničke marketinške aktivnosti i edukativne programe, formiraće i razmenjivati baze podataka.

Institut ekonomskih nauka zapošljava 39 istraživača, od čega su 26 doktori nauka, a ostalo čine mladi istraživači, koji će u narednim godinama konkurisati za doktorsko zvanje.

UPS u svom članstvu ima više od 133.000 poslodavaca, jedini je legitimni predstavnik poslodavaca u domaćem socijalnom dijalogu i predstavnik statusnih interesa svojih članova u međunarodnim okvirima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar