Šrajeg, Brnabić: Srbija postaje deo MTU porodice

PARIZ – Partnerstvo s nemačkom kompanijom MTU, koja će u Srbiji investirati u visoke tehnologije, počeće u oktobru otvaranjem centra za obuku, najavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić posle sastanka u Parizu sa članom Upravnog odbora MTU Mihaelom Šrajegom.

U zajedničkoj izjavi sa Šrajegom posle obilaska štanda MTU na vazduhoplovnom sajmu u Buržeu i sastanka, ona je još jednom izrazila zadovoljstvo i zahvalnost zbog buduće saradnje i Šrajegu uručila pismo kojim još jednom potvrđuje podršku partnerstvu.

Naglasila je da je saradnja s MTU u potpunosti u skladu s vizijom vlade o razvoju privrede zasnovane na znanju.

„Želim da se zahvalim na poverenju i odluci MTU da, u jakoj konkurenciji, izabere Srbiju. To je dugoročno partnerstvo a početak će biti u oktobru osnivanjem centra za obuku“, rekla je srpska premijerka.

Cilj je, kako je rekla, da se ova investicija iskoristi za stvaranje klastera vazduhoplovne industrije u Srbiji.

„Imati MTU u Srbiji to će biti pozivnica za druge kompanije da investiraju u Srbiju“, rekla je Ana Brnabić i istakla da je Srbija pouzdan i konkurentan partner.

Šrajeg je podsetio ns sastanak početkom maja kada je potpisan Memorandum o razumevanju i ponovio da je plan da kompanija počne u Srbiji da radi 2020, uz zapošljavanje oko 400 ljudi.

„Srbija će postati deo MTU porodice“, rekao je Šrajeg.

On je izrazio posebno zadovoljstvo jer je ugovor sa Srbijom postignut u rekordnom roku od šest do osam nedelja a ne meseci kako se prognoziralo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar