Srbija ispostovala dogovore, fabrika zavrsena za 11 meseci

NOVA PAZOVA – Vlada Srbije i lokalna samouprava ispoštovale su sve dogovore sa kompanijom MTU i doprineli da fabrika za popravku avio-motora te kompanije bude završena u Novoj Pazovi za rekordnih 11 meseci, rekao je danas direktor MTU Rajner Beker.

On je to poručio na svečanosti povodom otvaranja fabrike MTU Maintenance u Novoj Pazovi, na kojoj je prosustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Beker je podsetio da je 2019. godine, kada su počeli pregovori za otvaranje MTU predstavništva u Srbiji, na ovom mestu bilo poljoprivredno zemljište bez inrastrukture i puteva.

„Predstavnici lokalnih opština su nam rekli da žele da se ovaj region razvija. Bili su toliko ubedljivi da smo odlučili da ostanemo. Oni su održali svoje obećanje“, rekao je Beker.

Kazao je da je nesebičnu podršku ovom prokektu pružila i Vlada Srbije i nadležne institucije, Nemačka razvojna agencija i Ambasada Nemačke.

Takođe, dodao je da kompanija ima dobar odnos sa stručnim školama i Aviacionom akademiom i ocenio da su mladi u Srbiji zainteresovani da uče i rade u fabrici.

Naglasio je da je ove nedelje fabriku posetili Vazduhoplovni nadzorni organi iz Nemačke i da su bili oduševljeni koliko je srpski narod vredan, obučen i otvoren za sticanje novih znanja.

Član izvršnog odbora MTU Aero Engines Mihael Šrajeg rekao je da je bio siguran, kada su iz njegove kompanije odlučili da prošire kapacitete u Evropi, da Srbija ispunjava sve kriterijume i standarde i izrazio zadovoljstvo što fabrika u Novoj Pazovi otvorena u rekordnom roku.

Kazao je da su industrije dve zemlje na putu oporavka, nakon krize izazvane pandemijom i da je potrebno osnažiti međusobne odnose kako bi se taj proces ubrzao.

„Potrebni ste nam, potrebna nam je naša energija kako bismo bolje odgovarali na zahteve naših klijenata u budućnosti“, kazao je on.

Šrajeg je zahvalio predsedniku Srbije na podršci i posvećenosti da Srbija postane deo MTU mreže i poželeo radnicima iz naše zemlje dobrodošlicu u njegov tim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar