Srbijagas dobio novi Nadzorni odbor

NOVI SAD – U Novom Sadu je danas održana Konstitutivna sednica Nadzornog odbora Srbijagasa u novom sastavu, na čijem je čelu Muamer Redžović.

Članovi Nadzornog odbora su, pored predsednika Redžovića, Vesna Rakočević, Dejan Milijanović, Goran Medaković i Veljko Milošević, saopštio je Srbijagas.

Vlada Srbije je krajem oktobra donela Rešenje o imenovanju predsednika i članova NO Srbijagasa, u novom sazivu.

Na današnjoj sednici, kojoj su prisustvovali v.d. pomoćnika ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić, kao i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sa članovima menadžmenta, usvojen je Predlog Programa poslovanja JP Srbijagas za 2022. godinu.

Predlog Programa je sačinjen na osnovu svih važećih zakonskih propisa i smernica i koji sadrži osnovne projekcije poslovnih pokazatelja za iduću godinu.

Među njima su: veći fizički obim prometa prirodnog gasa, visok procenat naplate tekućih potraživanja, dalju racionalizacija troškova u skladu sa Smernicama Vlade Srbije, nastavak investicionih i razvojnih ulaganja, a sve u cilju postizanja planiranog pozitivnog finansijskog rezultata i povećanja neto dobiti i u idućoj godini.

Tekst Programa poslovanja za 2022. godinu biće dostavljen vladi radi dobijanja saglasnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar