Srbiju niko ne može vratiti s puta ka EU

Srbija je dosta plaćala cenu svog nesvrstavanja, a od danas ide u Evropsku uniju (EU) i niko je ne može vratiti s tog puta, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Otvaranjem prvih pregovoračkih poglavlja Srbije i EU stavljena je na tačka na sve dileme o tome kuda Srbija ide. Posle današnjeg dana, Vlada Srbije koju vodi premijer Aleksandar Vučić jasno je poručila: Srbija ide pravcem EU i više je niko ne može vratiti s tog puta“, ocenila je Mihajlović.

Kako je saopštilo njeno ministarstvo, Mihajlović je dodala da „danas treba da se setimo i svih koji su u prethodnih 15 godina dali doprinos da Srbija otvori prva pregovaračka poglavlja, od vlada koju su vodili premijeri Zoran Djindjić i Vojislav Koštunica, kao i vlade Mirka Cvetkovića i bivšeg predsednika Borisa Tadića, pa do vlade Ivice Dačića“.

Ukazala je da će Srbija postati član EU zbog gradjana, njihovog boljeg životnog standarda i još jače ekonomije.

„Otvaranje poglavlja znači i otvaranje još značajnijih političkih i društvenih perspektiva naše zemlje. Srbija i ovim pokazuje da je stub stabilnosti u našem, po pravilu, nestabilnom regionu“, istakla je Mihajlović.

Ona je ocenila da Srbiju na putu ka EU čeka dosta posla, ali da će se na kraju pregovora ostvariti osnovni cilj da postave moderna, bezbedna, ekonomski razvijena i pristojna zemlja.

„Na tom putu očekujemo i pomoć naših prijatelja članica EU, ali Srbija na ovom putu neće zaboraviti i sve naše istorijske prijatelje“, kazala je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar