Šreder podneo ostavku na mesto u Upravnom odboru Rosnjefta

KIJEV – Ruska državna naftna kompanija Rosnjeft saopštila je danas da su je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder i nemački biznismen Matijas Varnig obavestili da ne mogu da nastave rad u upravnom odboru.

„Saosećamo sa njihovim odlukama i zahvaljujemo im se na njihovoj kontinuiranoj podršci“, navodi se u saopštenju Rosnjefta, prenosi Rojters.

Evropski parlament je u četvrtak izneo inicijativu da se Šreder stavi na crnu listu, ako ne napusti odbor Rosnjefta, što je takođe, trebalo da ga odvrati od preuzimanja vodeće pozicije u Gaspromu, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Zbilja su velike slobode u toj Evropskoj Uniji. Pa veca su prava imali Hitler,Gebels i ostali 1945 godine nego sada gradjani EU. Napreduje svet.Ali u rikverc. Ovo se zove bezumlje. Zabranjuju da radis,Oduzimaju penzije koje si posteno zaradio.Nesmes reci sta mislis.Nemas pravo na obranu.Nemozes na tv,nista reci za novine itd.Oduzimaju privatnu imovinu.Ministarsvo istine formiraju.A nije ga imao ni Hitler. Vrhunac demokratije. Pa Severna Koreja je za EU svetionik demokratije.