Srpski startapovi na izložbi Expo u Dubaiju

BEOGRAD – Vlada Srbije prvi put će predstaviti izabrane startapove iz naše zemlje na GITEX Future Stars 2021 – najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog Istoka, Severne Afrike i Južne Azije, koji se od 17. do 20. oktobra održava u Dubaiju.

Startapovi će biti predstavljeni u sklopu šireg predstavljanja Srbije na prestižnoj Svetskoj izložbi „Expo 2020 Dubai“,
a logističku podršku pružiće im Privredna komora Srbije. Kompanije koje će predstavljati Srbiju su „Joberty Tećnologies”, “Kredium”, “White Lemur”, “Stock Studio”, “VizLore Digital Ašet Management” i “Deep Blue Sea Studio” i te kompanije dolaze iz oblasti društvenih mreža, FinTeć-a, veštačke inteligencije, zaštite životne sredine i korporativnog softvera, navodi se u saopštenju.

GITEX će okupiti više od 350 najvećih stručnjaka sa kojima će predstavnici startapova imati prilike da razvijaju svoje veštine i uče od najboljih, a imaće i mogućnost da se prijave i za „Supernova izazov“, gde će najbolji biti nagrađen sa čak 200.000 dolara.

Vlada Srbije nastup srpskih kompanija na GFS i GITEX-u smatra investicijom u razvoj domaće startap scene i izuzetnom prilikom za perspektivne startapove iz Srbije da iskoriste ozbiljne poslovne prilike na velikom tržištu.

Kroz upoznavanje sa drugim osnivačima kompanija, potencijalnim investitorima i najuticajnijim stručnjacima iz celog sveta u toj oblasti, Vlada veruje da će startapovi Srbiji doneti nove ideje i investicije, a sebi obezbediti kontakte od ključne važnosti za dalji razvoj svog startapa, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar