Stamatović: Još nema izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da još nisu pripremljene izmene Zakona o poljoprivredom zemljištu koje treba da zabrane prodaje zemlje strancima iako su najavljene početkom godine.

„Ni do danas, na samo 23 dana od početka primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU koji preti da gradjane Srbije pretvori u nadničare na vlastitoj zemlji, nikakav nacrt izmena zakona o poljoprivrednom zemljištu nije, iz Ministarstva poljoprivrede, otišao ka Vladi, a kamoli Narodnoj skupštini“, naveo je Stamatović u pisanoj izjavi.

Povodom izjave ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da Stamatović „pojma nema o tome čega se dotiču izmene zakona“, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije rekao je da je neverovatno da tako nešto izjavi neko ko osam meseci ne može ili, možda, ne sme da napiše predlog izmena nekoliko članova zakona.

Dodao je da je neverovatno i da to kaže neko ko gradjanima neće da odgovori šta znači pozivanje na Ustav „kojim je definisano da je stranim firmama koje se ne evidentiraju ovde zabranjena kupovina zemlje“, ako već sijaset tih firmi kupuje ili, skoro besplatno, na 30 godina zakupljuje srpsku zemlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar