Stamatović: Vreme da se domaći proizvodjači malina udruže

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je vreme da se domaći proizvodjači malina udruže i organizuju radi opstanka i zajedničkog nastupa na tržištu, kako bi oslobodili stalnih ucena vlasnika hladnjača i njihovih nalogodavaca iz Beograda.

Za poziv Asocijacije malinara Srbije proizvodjačima iz Ivanjice, Arilja, Guče, Lučana, Kosjerića da, kako prenose mediji, predaju zahteve za dodelu djubriva iz robnih rezervi, Stamatović je rekao da je to „poslednji primer prevare proizvodjača“, koju sprovodi „naprednjačko udruženje malinara“.

Prema Stamatovićevim rečima, zadatak tog udruženja je da raspodeli mineralno djubrivo i sadni materijal u vrednosti od 90 miliona dinara iz robnih rezervi, poljoprivrednicima u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu na ime pretrpljene štete zbog lanjskih vremenskih nepogoda.

Stamatović je naveo da pravo na djubrivo i sadni materijal imaju svi malinari, bez obzira da li su članovi nekog udruženja ili ne.

On je podsetio da još nije definisana konačna otkupna cena maline ni za prošlu godinu i da se za ovu godinu najavljuju daleko niže cene od prošlogodišnjih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar