Strateško partnerstvo Telenor banke i fonda River Styxx Capital

Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Styxx Capital. Prema ugovoru, River Styxx Capital kupiće 85% udela u Telenor banci, dok će Telenor zadržati 15% vlasništva.

„Ponosni smo što Telenor banka predvodi digitalizaciju bankarskog sektora u Srbiji u poslednje tri godine. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital-om predstavlja sledeći korak u njenom razvoju, koji će omogućiti da proširimo poslovanje i stvorimo nove pogodnosti za naše korisnike i tržište u celini,“ kaže Ingeborg Øfsthus, predsednica Upravnog odbora Telenor banke i generalna direktorka Telenora u Srbiji.

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River Styxx Capital prvi put ulazi na tržište Srbije i deli viziju Telenora o pružanju lako dostupnih i jednostavnih finansijskih usluga u regionu jugoistočne Evrope.

„Investicija u Telenor banku, osnažena kroz komercijalno i partnerstvo u akcijskom kapitalu sa Telenorom, odlična je prilika za nas da uđemo na atraktivno srpsko tržište. Uvereni smo u dalji razvoj i uspeh Telenor banke, jer će se temeljiti na potrošačkim i finansijskim ekspertizama River Styxx Capitala-a, Telenorovim kompetencama u korisničkoj podršci i distribuciji, kao i na jedinstvenom profilu Telenor banke – predvodnice finansijsko – tehnološke inovacije u regionu. Banka će nastaviti da ulaže napore i resurse kako bi zadržala vodeću poziciju kao prva potpuno mobilna onlajn banka u jugoistočnoj Evropi. Naša bliska saradnja sa Telenorom najbolje će služiti interesima sadašnjih i budućih klijenta banke, a stvoriće dodatne vrednosti za sve zainteresovane strane,“ kaže Elvin Guri, generalni direktor investicionog fonda River Styxx Capital.

„Sa konstantnim rastom i više od 300.000 otvorenih tekućih računa, promenili smo način na koji ljudi obavljaju bankarske poslove u Srbiji. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital-om podržaće dalje finansiranje i rast našeg poslovanja. U budućnosti, bićemo fokusirani na razvoj novih inovativnih finansijskih usluga i dalji rast baze naših korisnika,“ kaže Miloš Brusin, predsednik Izvršnog Odbora Telenor banke.

Završetak transakcije predmet je formalnih regulatornih odobrenja u Srbiji.

Telenor banka deo je Telenor grupe, mobilnog operatora koji omogućava da više od 172 miliona korisnika ostanu povezani na 12 tržišta Skandinavije, centralne i istočne Evrope i Azije. Tokom 2013, Telenor je preuzeo 100 odsto akcija KBC banke sa ciljem da građanima Srbije posredstvom Telenor banke ponudi savremene i inovativne onlajn finansijske usluge. Telenor je u septembru 2014. uspešno otvorio Telenor banku, prvu onlajn banku u Srbiji. Posle tri godine poslovanja, Telenor banka broji više od 300.000 korisnika i nastavlja da raste.

Telenor posluje u Srbiji 11 godina i najveći je pojedinačni strani investitor.

River Styxx Capital je investicioni fond i konsultantska kompanija koju je osnovao Elvin Guri, preduzetnik u finansijskim servisima i investitor sa uspešnom istorijom poslovanja u regionu jugoistočne Evrope. Gospodin Guri jedan je od osnivača i direktora JetFinance Internacional-a, bugarske potrošačke finansisjke instutucije, koja je prerasla u najveću regonalnu potrošačku finansijsku instituciju. Do trenutka prodaje BNP Paribas Personal Finance grupaciji, JetFinance International odobrila je više od 1.5 miliona kredita ukupne vrednosti od gotovo 500 miliona evra za oko 700.000 korisnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar