Subvencije važne za unapređenje razvoja poljoprivrede

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je danas Suboticu, gde je razgovarao sa načelnikom Severnobačkog upravnog okruga Bojanom Šoralovim i istakao značaj subvencija za unapređenje razvoja poljoprivrede.

„Ovo je odlična prilika da se upoznam sa konkretnim problemima, kao i sa sugestijama koje se odnose na dalji razvoj i unapređenje poljoprivrede u Vojvodini. Potrebe samih poljoprivrednika su pravi pokazatelj na osnovu kojeg treba kreirati konkurse, a do takvih informacija jedino možemo doći obilaskom poljoprivrednika“, rekao je Božić, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Naveo je da je u razgovoru sa načelnikom Šoralovim dobio informaciju da treba rekultivisati određene površine u tom okrugu, što će, kaže, biti njihov zajednički zadatak.

Božić je istakao da rasadnik kojim rukovodi „Pokret gorana Subotice“ predstavlja primer dobrog rada.

Kako se precizira u saopštenju, Pokrajinski sekretarijat je u protekle četiri godine izdvojio ukupno 1,32 miliona dinara za „Pokret gorana Subotice“, a da je ove godine je iz budžetskog fonda za šume opredelio iznos od 326.000 dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar