Tabaković: I ubuduće cenovna i finansijska stabilnost u Srbiji

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je u proteklih pet godina koliko je ona na čelu centralne banke očuvana cenovna i finansijska stabilnost i da očekuje da će tako biti i u narednom periodu.

„Takvi rezultati rada NBS doprinose poboljšanju standarda gradjana i nadam se da će oni to u narednim godinama osećati sve više“, kazala je Jorgovanka Tabaković na prezentaciji izveštaja o inflaciji.

Ona je rekla da je inflacija u Srbiji niska, stabilna i predvidiva poslednje četiri godine i da je inflacija 2012. godine bila 13 odsto, a sada je 3,2 odsto na medjugodišnjem nivou.

„Kamatne stope na kredite privredi, stanovništvu i zaduživanje države su značajno pale čemu je doprinela dobro odmerena monetarna politika“, rekla je Jorgovanka Tabaković i dodala da su dobri rezultati fiskalne politike pomogli NBS u ostvarivanju ciljeva.

Pema njenim rečima, uspeh monetarne i fiskalne politike je što su problematični krediti značajno smanjeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • P. Eng.

    O čemu priča ovaj trokrilni šifonjer!? Cene osnovnih poizvoda su u zadnjih 5 godina duplirane, triplirane i kvaduplirane, a dinar veštački napumpan, pa izvolite nakupujte se deviza za džabaka, ali samo ako imate šestocifrenu dinarsku platu kao ova bruka od guvernerke. Da li su joj Montenegrini vratili lekove što joj pokradoše?