Telenor obveznicima fiskalizacije nudi kompletno resenje

BEOGRAD – U cilju pružanja podrške novom modelu fiskalizacije i edukacije tržišta, kompanija Telenor pružiće korisnicima sveobuhvatno rešenje „ključ u ruke“, koje uključuje e-Kasu, adekvatan softver, pomoć i podršku u instalaciji opreme, kao i pomoć u prikupljanju kompletne dokumentacije potrebne za fiskalizaciju i prijavu u Poreskoj upravi, saopšteno je iz Telenora.

Direktor marketinga i prodaje za poslovne korisnike u Telenoru Ivan Stojanović je rekao da ova kompanija podržava proces digitalizacije privrede i da želi da pomogne svim poslovnim korisnicima da što jednostavnije pređu na novi model fiskalizacije.

„Zato smo im omogućili da ceo proces završe na jednom mestu, od pripreme dokumentacije do kupovine novog uređaja, instalacije i detaljnog uputstva za korišćenje. Stojimo im na raspolaganju 24 sata dnevno“, rekao je on.

Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja (e-Kase), putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo izdavati fiskalni račun sa QR (kju ar) kodom, a informacije o svakoj transakciji će se prosleđivati Poreskoj upravi u realnom vremenu.

Iako je rok prelaska na novi model kasa 30. april naredne godine, iz Telenora preporučuju da se zbog nestašice čipova na globalnom nivou i dugačkih rokova isporuke zainteresovani što pre prijave putem njihovog sajta, kako bi uređaj obezbedili na vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar