Telenor Srbija: Ne spajamo se ni sa jednom kompanijom, cilj nam je širenje poslovanja

Komapnija Telenor Srbija večeras je negirala pisanje pojedinih medija da se spaja sa Telekom Srbija i da preuzima vlasništvo nad Telekomovom infrastrukturom, kao i da njene poslovne ambicije ugrožavaju slobodu medija.

„Ambicija Telenora je da udje u oblast interneta i TV sadržaja. U razvoju i ostvarenju te ambicije ponašamo se, kao i uvek, kao samostalna i odgovorna kompanija na tržištu, ne spajajući se ni sa kim“, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Dodaje se da, što se tiče širokopojasnog interneta i TV sadržaja, gradjani Srbije danas mogu da biraju izmedju vrlo ograničenog broja i ponuda kompanija.

„Mi želimo da uvedemo novu i drugačiju ponudu, a ne da uklonimo sa tržišta bilo koju postojeću. Pojava trećeg konkurenta u ovoj oblasti donosi liberalizaciju tržišta, zdraviju konkurenciju, nova ulaganja i koristi za sve: korisnike, tržište telekomunikacija i celo društvo“, tvrdi Telenor.

Ta kompanija je istakla da ima veoma dobru infrastrukturu u Srbiji, sa više od 2.200 baznih stanica i 6.100 kilometara optičkih kablova.

„Medjutim, kada su potrebni dodatni kapaciteti kako bi se pružila što bolja usluga korisnicima, komercijalno iznajmljujemo infrastrukturu od različitih partnera – uključujući i Telekom i SBB. Zakup infrastrukture je uobičajena i potpuno zakonita poslovna praksa svih operatora“, naveo je Telekom u saopštenju.

Kompanija je ponovila da trenutno nema nijedan odredjeni proizvod ili uslugu koje bi najavila, ali da u razvoju i pripremi moguće buduće ponude otvoreno razgovara sa svim potencijalnim provajderima medijskih sadržaja i drugim partnerima.

„Želimo da naglasimo da naša ambicija, kao evropske kompanije i jednog od vodećih operatora u Srbiji, ni u kom slučaju ne ugrožava slobodu medija u zemlji“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Istaknuto je da je Telenor „kompanija sa jakom reputacijom i integritetom, koja posluje ne mešajući se u politiku“ i da, kako bi dodatno zaštitila svoju poziciju i reputaciju od „neosnovanih i neistinitih napada“, razmatra pravna sredstva koja joj stoje na raspolaganju i dalje korake.

Medijska kuća N1 objavila je da je imala uvid u plan, u kojem se navodi da će se kompanije Telekom Srbija i Telenor udružiti, a da je cilj da se smanji učešće SBB-a na tržištu ispod 30 odsto. Telekom bi, prema tom planu, Telenoru ustupio kompletnu infrastrukturu kablovske mreže i kompletan sadržaj kablovske televizije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar