Tenis investira u Srbiju, a u Nemačkoj padaju cene mesa

Britanski poslovni list Vikli tribjun (The Weekly Tribune) objavio je tekst o razgovorima Klemensa Tenisa, prvog čoveka nemačke kompanije Tenis, s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem se navodi da se o investicijima te kompanije u Srbiji razgovara u momentu kada značajno padaju cene mesa u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama.

U uvodnom delu teksta „Višak, kakav višak?“ navodi se da je u nedelji u kojoj je Nemačka snizila cene proizvodjačima za sedam evrocenti, jedan od najvećih nemačkih preradjivača najavio planove za investicije u proizvodnju u Srbiji, s ciljem da dostigne četiri miliona svinja godišnje, preneo je portal Agrosmart.

„Nadajmo se da Tenisovo poslovanje uliva poverenje da će potražnja za izvozom svinja proizvedenih u Evropi porasti značajno, a ne da će preseliti deo poslovanja u zemlju u kojoj su manji troškovi“, piše u tekstu.

Vikli tribjun je naveo da je poznato da je deset farmi u fazi planiranja i da bi se još toliko moglo izgraditi, a pretpostavka je da će lokalni proizvodjači takodje biti uključeni, što verovatno znači da će ove nove jedinice uzgajati prasiće koji će biti plasirani u ugovorenu proizvodnju.

Taj list je naveo da je u Nemačkoj prošle nedelje cena polutki pala za sedam evrocenti te da je celo tržište krenulo „naniže“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar