Tikveš vina osvojila 22 nagrade na tri takmičenja u Evropi

BEOGRAD – Tikveš vina su osvojila 17 medalja u konkurenciji vina iz 40 zemalja sveta na ovogodišnjem International Wine Ćalenge-u (IWC), koji je po 36. put održan u Velikoj Britaniji u Londonu.

Zbog rigorozne metodologije ocenjivanja kvaliteta, ovo takmičenje poznavaoci vina svstavaju među najprestižnije u svetu.

Ove godine učestvovala su vina iz 40 zemalja, uključujući i iz najpoznatijih svetskih vinskih regiona.

Ovogodišnji žiri vinskih sudija bio je sastavljen od čak 400 međunarodnih eksperata.

U žestokoj konkurenciji, sedam vina „Tikveš“ dobilo je srebrne, a osam vina bronzane medalje, dok su dva vina posebno pohvaljena, saopšteno je iz ove kompanije.

Među dobitnicima su vina iz svih segmenata vinskog portfolija Tikveša, počev od linije „Alexandrija“, preko vina iz linije „Special selection“, do vrhunskih „terroir“ vina „Barovo“, „Bela voda“ i „Domaine Lepovo“, koja se nalaze u novoj liniji“ Tikveš Ćateauk & Domaines“.

Na još jednom prestižnom međunarodnom vinskom takmičenju, koje je specijalizovano za „rose“ vina, održano u Kanu u Francuskoj, vino Tikveš – Aleksandria Cuvee Rose iz 2018. godine bilo je jedino vino iz šire regije koje je osvojilo zlatnu medalju.

Pored toga, na ovogodišnjem poznatom vinarskom takmičenju „Concours Mondial De Bruxelles“, održanom u Švajcarskoj, na kome je učestvovalo 9.150 vina iz 46 zemalja, četiri vina Tikveš osvojila su nagrade, među kojima je vino „Muscat Ottonel Special Selection 2018“ koje je nagrađeno zlatnom medaljom.

Ovim nagradama, osvojenim na prestižnim svetskim vinskim takmičenjima, Tikveš je potvrdio reputaciju – najtrofejnije vinarije u ovom delu sveta i još jednom potvrdio visok kvalitet vina iz našeg regiona, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar