Todorović: Er Montenegro prihodovao dva miliona evra

PODGORICA – Nova crnogorska nacionalna avio-kompanija Er Montenegro ostvarila je za dva meseca obavljanja komercijalnih operacija prihod od preko dva miliona evra i prevezla oko 40 hiljada putnika, saopštio je izvršni direktor Predrag Todorović.

Kompanija je na svojim letovima imala prosečnu popunjenost putničke kabine (load factor) od preko 70 odsto, što je bolje od aktuelnog generalnog proseka u evropskoj avio-industriji, rekao je Todorović podgoričkim Vijestima.

”Tačnost naših letova je bila preko 90 odsto, što pokazuje da je i operativno i komercijalno kompanija imala odličan početak”, dodao je on.

Naveo je takođe da su u redovnom saobraćaju leteli iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, Frankfurtu, Istanbulu, Banjaluci i Ljubljani.

“Tržište Rusije je ostalo zatvoreno za direktne letove, tako da nismo imali mogućnost da letimo ka Rusiji”, kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, popunjnenost putničke kabine sa destinacija ka Crnoj Gori je bila preko 90 odsto u proseku.

“Odradili smo i preko 20 čarter letova iz Jerevana, gde smo praktično na svakom letu dovodili pun avion jermenskih turista u Crnu Goru tokom celog ljeta”, dodao je Todorović.

Linija za Beograd je najznačajnija za Er Montenegro i svakako jedna od najprometnijih u ovom delu Evrope, navode Vijesti. Ipak, kako piše list, zbog činjenice da crnogorski avio-prevoznik raspolaže značajno manjim kapacitetima, teško da može konkurisati Er Srbiji na ovoj relaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar