Turska: Blokirani računi platforme Vebitkoin

ANKARA – Turske vlasti blokirale su sve bankovne račune platforme za razmenu kriptovaluta Vebitkoin u zemlji i pokrenule istragu o toj platformi.

Rojters prenosi na osnovu jučerašnjeg izveštaja državne novinske agencije Anadolija da je turski Odbor za istragu finansijskih zločina pri Ministarstvu finansija (MASAK) blokirao račune kompanije Vebitkoin i započeo istragu.

Akcija je usledila u petak nakon što je Vebitkoin objavio da je zaustavio sve svoje aktivnosti, a kao razlog naveo finansijske poteškoće. To je postala druga turska platforma za trgovinu kriptovalutama u poslednjih nedelju dana koja se suočila sa problemima, nakon što su vlasti privele desetine ljudi sa sumnjama da su povezani sa Todek platformom.

Vebitkoin, platforma za digitalno trgovanje imovinom sa sedištem u Turskoj, objavila je u juče da je zaustavila sve aktivnosti kako bi postupila po propisima i zahtevima vlasti.

Prošle nedelje Turska je zabranila upotrebu kripto sredstava za plaćanja, a kao razloge zabrane navela je nepopravljivu štetu i rizike od transakcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar