TV N1: Smenjen generalni direktor Krušika, umesto njega inženjerka hemije

Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ danas je smenio generalnog direktora Vladana Lukića i na njegovo mesto postavio diplomiranu inženjerku hemije Jovanku Andrić, već zaposlena u toj valjevskoj fabrici, nezvanično saznaje regionalna TV N1.

Vladan Lukić je na čelu „Krušika“ od decembra 2018. godine, pre toga je bio izvršni direktor za tehničko-tehnološke poslove i proizvodnju Krušika.

Lukić je na čelu fabrike zamenio Mladena Petkovića koji je postavljen za direktora kragujevačke fabrike Zastava oružje.

O smeni direktora Lukića u Valjevu se govorilo mesecima, a nedavno je brogradski list „Danas“ objavio da je fabrički Nadzorni odbor, na čelu s pukovnikom Veljkom Petrovićem, pokrenuo inicijativu da se Vladan Lukić smeni sa čela „Krušika“.

Vojni program „Krušika“ obuhvata mine, rakete, avionske bombe, artiljerijska zrna, municiju, upaljače, vežbovna i vojno-školska sredstva, remont municije i preglede raketnih sistema.
Civilni program „Krušika“ sadrži protivgradne sisteme, električne detonatore, kontejnere za skladištenje eksplozivnog materijala, sklopke, pištolje i kapisle za omamljivanje stoke, tehničke delove, izradu alata, usluge metrološke laboratorije, metaloprerade, termičke obrade i hemijske zaštite.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar