U „Beograd Centru“ od danas rade dva nova lifta

BEOGRAD – Dva novoizgrađena lifta u železničkoj stanici „Beograd Centar“ puštena su danas u rad, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kako se navodi, na taj način je omogućeno putnicima i korisnicima usluga da se sa kote 105 direktno spuste na šesti peron ili da se odatle liftovima popnu do ulice.

U stanici „Beograd Centar“ postavljeni su piktogrami koji će usmeravati putnike, a radnici Infrastrukture železnice Srbije dežuraju kraj liftova i korisnicima pružaju osnovne informacije.

Infrastruktura železnice Srbije izdvojila je ukupno 56,3 miliona dinara za izgradnju novih liftova, koji prvobitnim projektom nisu ni bili predviđeni u Beograd Centru.

Nosivost svakog od dva lifta je po hiljadu kilograma, a svaki od njih može da primi po trinaest osoba.

Radovima koji su trajali skoro četiri meseca, bilo je obuhvaćeno prosecanje ploče, montaža čeličnih konstrukcija, postavljanje i ugradnja dva lifta, s postavljanjem piktograma, kao i uređenje trotoara i prilaznih površina u zoni liftova.

Infrastruktura železnice Srbije je, dodaje se u saopštenju, sagledavajući i prateći potrebe putnika i korisnika usluga reagovala, obezbedila finansijska sredstva i sprovela sve neophodne procedure za izgradnju liftova u „Beograd Centru“.

Podseća se da su u prethodnom periodu dežurni železničari pomagali putnicima i osobama s posebnim potrebama u samoj stanici, ali su, dodaje se, to bila privremena rešenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar