U Novom Sadu otvorena 9. konferencija MEKST

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić otvorio je danas u Novom Sadu konferenciju MEKST koja okuplja brojne stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga.

Sofić je istakao da je MEKST jedan od najznačajnih događaja za mlade u Novom Sadu kada su u pitanju turizam i nove perspektive u svetu marketinga, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Konferecije ovog tipa su značajne prilike za sticanje novih znanja, razmenu iskustava i ostvarivanje važnih umrežavanja između mladih, kako bi oni nadogradili svoje obrazovanje i u svoje buduće poslovne poduhvate implementirali nove perspektive, koje ne mogu da dobiju tokom formalnog obrazovanja”, poručio je on.

Dodao je da okupljanja velikog broja mladih iz zemalja regiona, a i šire, doprinosi da u bliskoj budućnosti bude još veći broj turista, kako u Novom Sadu, tako i u Vojvodini, što je dobro za privredni razvoj.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević rekao je da Novi Sad jeste grad turizma, naročito poslednjih godina, i da je zadovoljstvo podržati događaj koji uspeva da okupi više od šest stotina učesnika iz čak 12 zemalja.

Konferencija MEKST održava se po deveti put, a organizovana je u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH), i podržana od Svetske turističke organizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar