U PKS nagrade najboljima za kvalitet i poslovnu izvrsnost

BEOGRAD – U Privrednoj komori Srbije počeo je dvodnevni Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti koji se tradicionalno održava povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta, koja se ove godine obeležava pod sloganom „Nova Evropa novi kvalitet“.
Prvi deo Foruma, odnosno savetovanje „Kvalitetom u svet“, okupilo je eksperte za kvalitet i poslovnu izvrsnost iz Srbije i zemalja iz okruženja, koji će predstaviti najnovije trendove i iskustva iz oblasti menadžmenta kvalitetom i poslovne izvrsnosti kod nas i u okruženju.

Najveću pažnju na ovoj manifestaciji ipak privlači proglašenje proglašenje dobitnika i uručenje nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2022. godinu, što se očekuje kasnije tokom dana.
Govoreći na otvaranju Foruma, Dušan Stokić iz Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost u Privrednoj komori Srbije je istakao da iako je tehničko zakonodavstvo i njegova primena počela pre 12,13 godina i sada veliki broj proizvođača, uvoznika, distributera i zastupnika ima dilemu koji trehnički propis se odnosi na proizvod, koje evropske standarde korisitii, kako postaviti znak usaglašenosti.

“Tome je posvećen i projekat Podrška za bezbednije proizvode koji je realizovalo Ministarstvo privrede. Okrugli stolovi na kojima je učestovovala i Privredna komora Srbije su pokazali da je ovaj vid informisanja neophodan privredi da se pripremi za plasman proizvoda, pre svega na evropsko ali i domaće tržište”, rekao je on.

Stokić je ukazao da se danas sve vise govori o zelenoj i digitalnoj transformaciji, što predstavlja veliki izazov za nacionalne ekonomije, javna preduzeća i celu privredu.

Prema njegovim rečima vezano za zelenu transformaciju važni su novi zahtevi koji proističu iz našeg postepenog preuzimanja obaveza vezanih za Pariski sporazum, zelenu agendu za ZB i izveštavanje o emisijama gasova sa efektom staklene bašte.
Organizator ove manifestacije je Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Ministarstva privrede Srbije i pokroviteljstvo Naftne industrije Srbije (NIS).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar