U sredu povorka Karnevala Srbija Ulicom Kneza Mihajla

BEOGRAD – Manifestacija „Karnevala Srbija“, koja je deo četvrtog po redu „Good Food & Wine Festivala“, privredno – turističke manifestacije koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina iz Srbije i regiona, biće održan u sredu, najavili su danas organizatori.

Navodi se da će povorka učesnika karnevala, u kojoj će biti predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija, u podne prošetati Ulicom Kneza Mihajla od Palate Albanija do Kalemegdana.

„Cilj Karnevala ‘Srbija’ je promocija naše zemlje u svim njenim raskošim potencijalima: hrani, vinima, kulturi, ljudima, turizmu… Karnevalsku povorku činiće veliki broj članova folklornih i pevačkih društava, orkestrara, trubača, urbanih dens grupa, zabavljača, animatora i javnih ličnosti“, navodi se u saopštenju organizatora.

Najavljeno je da će se povorka na nekoliko lokacija duž trase zaustaviti, kako bi učesnici izveli kulturno-umetnički program.

Dodaje se da će sajam tradicionalne hrane i vina, „Good Food & Wine Festivala“ biti održan u subotu od 15 časova na Sava promenadi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar