U Užicu otvorena rekonstruisana Zelena pijaca „Lipa“

UŽICE – U Užicu je danas ponovo otvorena Zelena pijaca Lip, čija je rekonstrukcija koštala više od milion dinara.

Grad je tako najzad dobio savremenu tržnicu sa mnogo humanijim i boljim uslovima i za prodavce i za kupce, a zakupci koji su prethodnih meseci robu prodavali kod stadiona Radomir Antić sada su ponovo na zelenoj pijaci, koja pored mlečne hale i dva objekta za prodaju u zatvorenom ima i savremen i uređen prostor za trgovinu na otvorenom.

Rekonstrukcija je počela u septembru 2018. godine, a u prvoj fazi izgrađena je glavna zgrade površine 600 kvadratnih metara sa 12 kancelarija uprave JKP Bioktoš i 18 lokala za izdavanje.

Sa otvaranjem ovog objekta počeli su i radovi druge faze i izgrađena je još jedna zgrada iste površine sa 41 lokalom za izdavanje.

Izgradnjom ovog objekta rešen je i dugogodišnji problem prodavaca sa Robne pijace “Međaj”, koji danas trguju u daleko boljim uslovima od onih koje su imali na staroj lokaciji.

Inače, radovi su kasnili zbog kašnjenja prpojektne dokumentacije i naglog rasta cena građevinskog materiojala, ali je zahvaljujući dodatnim sredstvima iz budžeta grada završeno natkrivanje i uređenje prostora, kao i nabavka novih tezgi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar