UBS: Pozitivno što se država uključila u problem sa ĆF

BEOGRAD – Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Vladimir Vasić ocenio je kao pozitivnu dobru volju države da se uključi u rešavanje problema sa kreditima u „švajcarcima“, napominjući da se ne može govoriti o političkom uticaju na poslovanje bankarskog sektora.

„Ne vidimo to kao politički uticaj. Činjenica je da imamo spornu situaciju u kojoj je sudska praksa neujednačena, što može stvoriti pravnu nesigurnost i otežati normalno poslovanje banaka“, izjavio je Vasić za aprilski broj Magazin Biznisa.

Podsetio je da su i ranije, u nekoliko navrata, od 2009. do 2015. godine, klijentima nuđeni dogovor i konverzija spornih kredita u kredite indeksirane u evro.

Na pitanje da prokomentariše odluku države o privatizaciji Komercijalne banke, Vasić odgovara da je to proces smanjivanja uticaja države u finansijskom sektoru, koji je, kako kaže, sasvim prirodan.

Vasić ocenjuje i da je bankarski sektor Srbije uređen i stabilan, da ne veruje da bi se mogla ponoviti finansijska kriza iz 2008. godine, najavljuje dalji rast bankarskog sektora u Srbiji i ističe da naše banke ne zaostaju u digitalizaciji i primeni novih tehnologija za razvijenim međunarodnim tržištima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar