Udruženje taksista SITAB: Ne tražimo subvencije niti reprogram poreskog duga

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograda (SITAB) danas je saopštilo da od vlasti ne traži subvencije niti reprogram poreskog duga već primenu Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

To udruženje je pre dva dana organizovalo protest blokadom ulica u centru Beograda u kojem je učestvovalo oko 600 taksista.

Zahtevi taksista su predati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, ministarki saobraćaja Zorani Mihajlović i gradskim vlastima.

Kompanija CarGo, koja se bavi organizovanjem taksi prevoza, juče je saopštila da taksisti koji su protestovali u Beogradu traže reprogram poreskog duga od 247 miliona evra i da im država da subvencije za automobile u iznosu od 90 miliona evra.

U odgovoru udruženja SITAB navedeno je da CarGo „zaradjuje na desetine hiljada evra dnevno kršeći zakon i to je jedini njihov motiv da se bave ovim poslom i da pritom obmanjuju javnost saopštenjima“.

Po podacima tog udruženje u Srbiji 17.500 taksi preduzetnika godišnje uplaćuje u budžet 21 milion evra, a da u Beogradu 6.700 porodica živi od te profesije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar