Usvojen izveštaj o budžetu Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila Izveštaj o budžetu AP Vojvodine za 2019, u periodu januar – septembar, koji je iznosio 74,98 milijardi dinara.

Kako se navodi u saopštenju, prihodi i primanja ostvareni su u iznosu od 56,7 milijardi dinara ili 75,7 odsto od planiranih 74,98 milijardi.

S druge strane, rashodi i izdaci budžeta su bili 47,7 milijardi dinara ili 63,6 odsto od planiranog obima budžeta, odnosno 84 odsto od ostvarenih prihoda.

Planirani budžetski deficit za ovu godinu iznosi pet milijardi dinara, a ostvaren je budžetski suficit od 3,7 milijardi dinara.

Ustupljeni poreski prihodi (porez na lična primanja – zarade i porez na dobit pravnih lica) ostvareni su u većem iznosu od kvartalnog plana.

Kako se navodi, pokrajinski budžet za 2019. godinu koncipiran je na bazi 59 programa sa 191 programskom aktivnosti i 85 projekata.

Na današnjoj sednici doneto je i rešenje da se Javnom preduzeću Vode Vojvodine dodeli 153,2 miliona dinara za finansiranje radova koje izvode vodoprivredna preduzeća u 2019. godini.

Takođe, Opštini Kula biće preneto 11,9 miliona dinara za sanaciju Dečjeg dispanzera u Sivcu, dok su za nabavku jačeg agregata za struju u Domu za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu izdvojena četiri miliona dinara.

Za finansiranje kapitalnih projekata sanacije, adaptacije i investicionog održavanja i opremanja sportskih objekata na teritoriji AP Vojvodine opredeljeno je 19 miliona dinara, a sredstva su usmerena Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Na današnjoj sednici Gimnaziji „Laza Kostić“ u Novom Sadu data je saglasnost za pribavljanje građevinske dozvole za izgradnju fiskulturne sale.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar