Uzice dobilo 15 mln dinara za uređene korita Đetinje

UŽICE – Grad Užice je za uređenje korita reke Đetinje dobio 15 miliona dinara od Javnog vodoprivrednog preduzeća (JVP) „Srbijavode“, a prvi radovi počeće u toku maja ili juna.

Prema rečima gradonačelnice Užica Jelene Radivojević, novac će biti iskorišćen za sanaciju korita reke Đetinje od Velikog parka do Gradske plaže, na mestima gde je to neophodno, objavljeno je na sajtu Grada Užica.

Radivojevićeva je navela da će ti radovi početi kada vremenski uslovi dozvole.

„Prošle nedelje održan je veoma konstruktivan radni sastanak u JVP ‘Srbijavode’ gde smo se dogovorili o daljoj saradnji, odnosno intenziviranju saradnje grada Užica i JVP ‘Srbijavode'“, istakla je gradonačelnica Užica.

Grad i JVP „Srbijavode“ uradiće idejno rešenje, a nakon završetka dokumentacije koja je neophodna za izradu projekta, krenuće se u realizaciju.

Takođe je bilo reči i o problemu vezanom za zacevljenje Koštičkog i Gluvačkog potoka pa je dogovoreno da se u narednom periodu uz instrukcije iz JVP „Srbijavode“, utvrdi koji je to najbrži i najefikasniji način za zacevljenje ovih potoka, čime bi se dobila i preko potrebna parking mesta.

„Ugovor o budućoj tehničkoj saradnji Grada Užica i JVP ‘Srbijavode’ predviđa i izradu projektno tehnicke dokumentacije za kompletnu izradu obaloutvrde od Turice do Volujačkog potoka, čime bi se rešio problem plavljenja u delu Turice“, kaže direktor JP “ Užice razvoj“ Nikola Maksimović i dodaje da je procenjena vrednost projekta oko pet miliona dinara, dok je vrednost radova više od dva miliona evra.

„Ipak nadamo se da ćemo ovaj projekat uspeti da realizujemo u narednim godinama, kako bi se realizovala i ideja o izgradnji sportsko- rekreativnog kompleksa u naselju Turica“, zaključio je Maksimović, preneto je na sajtu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar